Velkommen i betongulv

2014/01 21 11:01

Englen Jens og tømreren far

Da min far færdiggjorde sin tømreruddannelse, mødte han en murer ved navn Jens. Jens var ligesom ham selv, først lige blevet uddannet, og de to dannede sig hurtigt som et makkerpar. Jens blev således fundamentet i fars byggerier. Også i vores gård blev Jens en vigtig del af byggeriet. Han murerede dagen lang, mens far ordnede andre ting på huset. Jens gjorde det gratis, og far skulle til gengæld hjælpe ham med hans hus. De havde hjulpet hinanden på denne måde mange gange, og de stolede fuldt ud på hinanden.
betongulv

Den farlige blodprop og det meget tætte venskab

En dag da de skulle arbejde, dukkede Jens ikke op. Far vidste, at der måtte være sket ham noget, for Jens var ellers meget punktlig. Senere på dagen blev far ringet op af hospitalet, og de fortalte, at Jens havde fået en blodprop, men at han havde overlevet. Far spurgte, hvorfor de ikke ringede til Jens’ kone, men Jens havde bedt sygeplejersken om at ringe til far først. Far vidste godt, at Jens prioriterede venskab højere end ægteskab, men ikke at Jens mente de var så tætte venner. Far tog med denne nyhed hurtigt ind på hospitalet.

 

Velkommen til en engel

En uge senere blev Jens udskrevet, og han mødte da op, som han plejede. Far havde ikke regnet med at se ham, og spurgte, hvorfor han var kommet, og om han ikke burde hvile sig. Jens kiggede mærkeligt på ham, og svarede, at han ikke kunne stille træskoene før han da i det mindste, havde ordnet det betongulv. Senere så jeg Jens skrive ’velkommen’ med sin finger i den fugtige beton. Jeg spurgte ham, hvorfor han gjorde det, og han svarede: ”Det er, så jeg ved, hvor jeg er velkommen, når jeg bliver til en engel”.

Leave a Reply

Welcome (Toggle)

(required)