EU vil gøre det svært at sælge e-cigaretter

2014/03 01 16:03

Mere end 200.000 danskere har allerede taget e-cigaretterne til sig – men det kan godt blive sværere om lidt. Står det til EU, skal det nemlig være sværere at få lov til at sælge e-cigaretter. En lang række opstramninger er på vej.

Det sker som følge af tobaksindustriens svære lobbyarbejde mod EU. Tobaksindustrien er nemlig den store taber i hele e-cigaretrevolutionen, hvor det lige pludseligt ikke er nødvendigt længere at ryge dyre cigaretter – i stedet for kan man nøjes med blot at dampe løs på en e-cigaret.

Og det er ærgerligt, fortæller Emil Eriksen, der sælger e-cigaretter i egen webshop:

”Det virker som om, at EU bare føjer tobaksindustrien, der svinger taktstokken i forhold til de love, der skal redde deres forretning, og det synes jeg naturligvis er en stor skam”.

For danskerne vil stramningerne betyde, at det bliver dyrere at købe e-cigaretter, fordi at færre vil få lov til at sælge dem (hvis nogle). Det kan gå hen og skabe et sort marked for e-cigaretter. Markedet vil, ligesom med almindelige cigaretter, dog ikke blot blive flyttet ned under grænsen – reglerne kommer nemlig til at gælde i hele EU.

Leave a Reply

Welcome (Toggle)

(required)