De vigtigste ting i firmaet

2019/11 22 13:11

Nu bliver det spændende og du vil komme til at lære noget. Når du har eget firma, så er der en stor del sjove og nervepirrende faktorer, som man skal relatere sig til. Nogle syntes faktisk det er det vigtigste!

Du får nedenfor en liste med de faktorer, som det er afgørende, at du har styr på. Oversigten er stor men ikke endelig, men anvend den eventuelt til at brygge din egen liste!

Planlægning og forretningsudvikling

En hel del kører bare derudaf i firmaet med aftaler, som skal fikses med det samme. En gang i mellem er det dog essentielt at lave et anden ordens perspektiv, og finde ud af hvor man vil hen med firmaet. Har du en plan for firmaet, hvordan forandrer man firmaet på det strategiske og taktiske niveau. Nogle af de ting som man kan gøre er, at anvende modeller til forretningskoncepter som De 4 P’er, Sostac, SWOT, SLEPT eller lignende. På den facon kan man faktisk ret nemt danne et generelt overblik over, hvorhenne virksomheden er, og hvor du godt vil have den hen!

Hav styr på regnskabet

For nogle er det ret hårdt, at fumle rundt i de økonomiske dokumenter. Lige på dette punkt kan du finde samarbejdspartnere, der absolut ikke har betalt deres regning til jer, og så står du og vurderer: Er det lige her noget med inkasso, hvordan fungerer det nu med inkassovarsel og er det nemmere bare at finde et professionelt firma til at håndtere inkasso. Det er normalt ikke i hverdagene du ser det her, men når du laver halvårsregnskab og årsregnskab. Lige her er det afgørende at have en god bogfører og en anbefalelsesværdig revisorvirksomhed. Revision af regnskaber og arbejde med bogholderi er for de fleste virksomheder absolut ikke noget man ser frem til. Men revision af økonomien skal laves, og det er yderligere en af de væsentlige faktorer i dit firma, som du bør forholde sig til.

En succesfuld virksomhed er en behagelig arbejdsplads

En stor del af det som skaber dit foretagende, det er dine medarbejdere. Hvis man ikke har solide ansatte, så har du ikke en anbefalelsesværdig firma. Der er flere metoder til, at skabe et dejligt arbejdsmiljø og gøre dine ansatte positive og i generelt godt humør. Gode arbejdsvilkår er både noget der er tilfredsstillende for en positiv selvopfattelse som virksomhedsleder, men faktisk også godt for virksomhedens økonomi. Glade ansatte er ofte villige til at gøre rigtig meget for at skabe det ekstra der skal til for at din virksomhed bliver noget unikt.
Helt centralt er den tone og adfærd, som du har i relation til de andre i virksomheden! Hvorledes taler du til dine ansatte, hører du efter hvad de siger og griner man af deres vittigheder – selv dem som er rimelig dårlige! Det er helt essentielt især i firmaer med flade strukturer, at der er en anbefalelsesværdig og rar omgangstone.
Et andet sted du kan sætte ind på ved arbejdsmiljø er gode fysiske arbejdsforhold. Såfremt du har ansat folk udendørs, så sørg for varmt tøj til koldt og varmt vejr og stærke beskyttelsesko hvis man er på et risikofyldt job. Såfremt man har medarbejdere indendørs som eksempelvis på et kontor, så kan faktorer som bløde kontorstole, der kan vippe og og et kontorbord der matcher stolen. Det kan egentlig også været lækkert udførte vaser og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og gode juicepressere som Hurom 700 eller noget i den stil!

Uden dine samarbejdspartnere har du intet

Generelt så har vi firmaer en tendens til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget virksomheder og alt for lidt mennesker. Hvis vi begynder at analysere dem mere som levende mennesker, så kan det få stor betydning for hvor din samarbejdspartner placerer dig i deres prioriteringsliste. Så snart det bliver koldt og du ved din sælgers dreng lige er fyldt 2 år, så sender du selvfølgelig en flyverdragt, som man har købt gennem en af de andre virksomheder, som du arbejder sammen med!.

Sørg for at være god mod dit netværk

Det er rigtig vigtig at udvikle sit network. Uagtet om man har et erhverv som murermester, marketing ekspert eller en helt anden fagperson, så er det utrolig afgørende at have stærke og gode relationer til andre selvstændige. Små faktorer kan gøre store forskelle! At give et tip om søgemaskineoptimering eller give en symbolsk gave som eksempelvis kunne være en pakkekalender til voksne ved juletid! Det kan være så vigtigt for dine forbindelser med netværket!

Dine kunder er dit levebrød

Kunderne de er bare derude. Man er til for at frembringe værdi for dine kunder. Det er hele fundamentet og det er vigtigt for dig at man realisere dette. Uanset om du hjælper kunder med at lave venepumpeøvelser, familie opstilling eller sælger dem tørklæder, så gælder det samme. Du er til for mine kunder. Det er hele fundamentet og det er dig, der bringer værdi til dem. Hvis man ikke kan opretholde den type forhold til din kunde, så har man som virksomhed ikke Enkelte berettigelse! Derfor er det et godt approach at bringe værdi til dine kunder selv når man ikke sælger dem noget. Det kan være at sende en julehilsen eller give information, som kan være relevant og hjælpsomt for din kunde!

Hvis du bruger ovenstående, så giv os endelig feedback på det går!Leave a Reply

Welcome (Toggle)

(required)